• outlander_ontheroad1

  3 ДОБРИ ПРИЧИНИ

  1. Лидер во економичноста & CO2 Емисија
  2. Премиум квалитет & Просторност
  3. Напредна безбедност & доверливост
  Outlander_01

  3 ДОБРИ ПРИЧИНИ

  1. Лидер во економичноста & Емисија
  2. Премиум квалитет & Просторност
  3. Напредна безбедност & доверливост
  outlander_ontheroad3

  3 ДОБРИ ПРИЧИНИ

  1. Лидер во економичноста & CO2 емисија
  2. Премиум квалитет & Просторност
  3. Напредна безбедност & доверливост
 • Outlander PROMO MY 18:

  Loading

  Овој модел

  28.980€

  Outlander PROMO MY 18 Intense PROMO 2.2 L 4WD DI-D 6-степен мануелен ASG 5-седишта

  Почетна цена 33.980€
  Акциско намалување - 5.000€

  Не вклучува дополнителни трошоци.(цена за модел)

  0 PRODUCTS IN COMPARISON

  Close

  You Cannot Select More Than 5 Cars

discover more
 • Симнете документ

 • find-a-dealer-outlander

  Пронајдете го Вашиот дилер

  Ви се допаѓа овој модел? Пронајдете го најблискиот дилер на Mitsubishi Motors!

Discover more
 • НОВ КОНЦЕПТ ДИЗАЈН

   
  The Outlander's Embodiment of Dynamic Styling Rear Design

  Концепт „Динамичен штит“

  Новиот дизајн концепт на Mitsubishi Motors на предниот дел на возилото т.н."Dynamic Shield" ја наследува функционалноста на успешните генерации на Pajero и Lancer Evolution. Централниот дел во црна боја ја изразува моќноста и перформансите, а странично, како и на подлогата напред и назад се вклучени додатоци за заштита. 

  Дизајнот не претставува само форма, туку е основа за изгледот на идните модели на Mitsubishi.

  Динамичен стил кај OUTLANDER

  Големата предна маска во црна боја која дава спортско чувство, е поставена од лево и десно, како и од долниот дел на браникот, со цел да се добие т.н.„заштитен штит“. 

  Спротивно на минатиот дизајн, кој повеќе беше фокусиран кон „животната околина“ и „ефикасна технологија“, размислувањето зад овие промени е динамичното толкување кое го става Mitsubishi во преден план. 

  Дизајн на заден дел

  На предниот дел на возилото, светлата и решетката го истакнуваат чувството за пространост. Оваа идеја идентично е пренесена и за задниот дел од возилото, каде дополнително е поттикнато и чувството за стабилност.                                                                                                                                                                                                                                    

  OUTLANDER ДИЗАЈН ЗА РАЗЛИЧНИ СЦЕНИ

  A Design that Only Outlander Can Pull Off

  Дизајн кој е единствено препознатлив кај OUTLANDER

  Концептот на OUTLANDER има вистински лик на SUV-возило, поради што се вклучени различни елементи во дизајнот, како што се заштитата на предната подлога, која е во сребрена боја и е во комбинација со црна боја со останатиот дел на долниот дел од подлогата, како и страничните додатоци на возилото.

  Дизајн прилагоден за градско возење

  Како што е моќниот изглед на предната маска, така предните, како и светлата за паркирање  со LED технологија, придонесуваат за добивање поголема софиситицарност кон урбаното возење.

  Дизајн кој привлекува и при off road возење

  Дизајнот чиј главен акцент е ставен на предниот дел на возилото, претставува продолжување на успешната приказна на Pajero, како и на  Lancer Evolution изгледа впечатливо додека возите off-road или надвор од град.

  Wide HD display

  Shark антена


  Sound quality control

  LED предни светла за магла

  Предните светла за магла ја зголемуваат безбедноста преку подобрување на видливоста.

 • ПРЕГЛЕД ECO ВОЗЕЊЕ 

   
  ECO drive overview

  Еколошко пријателски перформанси се суштествени за возачите денес, и новиот Outlander е направен да ги надмине тие очекувања. Новиот MIVEC мотор и DI-D мотор постигнуваат досега невидени параметри во однос на економичноста на гориво, како и намалување на емисија на штетни материи,притоа обезбедувајќи фантастични перформанси. Како поддршка на економичноста, новиот OUTLANDER е опремен со AS&G и контролата за ЕКО РЕЖИМ, лесна каросерија со високо рафиниран аеродинамичен дизајн, што сето тоа значи дополнително намалување на загубите. Дури и со ова високо ниво на еколошки параметри, новиот Outlander сеуште го нуди целото задоволство и возбудливи перформанси, кои возачите ги очекуваат.

  НОВИ РАЗВИЕНИ МОТОРИ 

   


  2.2 DI-D engine

  Auto stop & go  Auto stop & go 

  2.0 MIVEC мотор

  Новиот мотор со зафатнина од 2.0-l овозможува тивка работа, со поголема ефикасност и постигнување максимална моќност од 150KS при 6000vrm и вртежен момент од 195Nm при 4200vrm.  Со новата MIVEC технологија е намалена тежината на моторот,  но подобрени се перформансите во однос на ефикасноста.                                                                                      

  2.2 DI-D мотор

  Дизелскиот мотор со зафатнина од 2.2-l нуди одлични перорманси, како и економичност во потрошувачката на гориво.Развива моќност од 150KS при 3500vrm и вртежен момент од 380Nm при 2500vrm кај модели со 6-степен мануелен менувач, или 150KS при 3500vrm и 360Nm при 2750vrm за модели со 6-степен автоматски менувач.

  Auto Stop & Go (AS&G)

  Auto Stop & Go (AS&G) ја намалува потрошувачката на гориво и нивото на емисија на CO2.Системот автоматски го исклучува моторот кога возилото не е во движење. Моторот веднаш почнува со работа штом го тргнете стапалото од педалот за сопирање (кај модели со автоматски менувач) или при тргање на стапалото од куплунг (кај модели со мануелен менувач).

  АЕРОДИНАМИЧЕН ДИЗАЈН

  Aerodynamic design

  Аеродинамичен дизајн

  Поседува аеродинамичен дизајн, развиен според високи стандарди за SUV возило. Со примена на бројни компјутерски анализи, како и изведените експерименти во воздушен тунел, новиот OUTLANDER успешно постигна супериорна аеродинамичност и привлечен надворешен дизајн.

  Auto stop & go

  Лесна конструкција

  Конструкцијата на возилото е со исклучителна цврстина, но во исто време има полесна тежина, благодарение на користењето на високо-квалитетен челик. 

  ECO СИСТЕМ ЗА ПОДДРШКА ПРИ ВОЗЕЊЕ 

   


  ECO mode control

  ECO drive assist ECO score 

  ECO контрола

  Притиснете на ECO копчето за да се вклучи системот за заштеда на енергијата на моторот, клима-уредот и погонот на четири тркала.                     

  ECO индикатор

  Покажува ниво на еколошко возење.

  ECO мерач

  Покажува резултат од еколошко возење за дадено време и помага во подобрување на еколошкиот начин на возење.


 • ПРЕГЛЕД НА БЕЗБЕДНОСТА 

   
  Safety overview

  Forward collision mitigation (FCM) 

  Вкупна безбедност 

  Напредната техѕнологија за безбедност овозможува сигурно возење - дење, ноќе. Од интелигентни сензори кои го детектираат опкружувањето и Ве предупредуваат за евентуална опасност и пружаат Advanced safety technology supports safer, more confident driving — on the road and in parking lots, day and night. From intelligent sensors that track your surroundings and warn you of danger to active driving assistance and solid passive protection, the OUTLANDER delivers all around high levels of safety.

  Euro NCAP 5-ѕвезди

  OUTLANDER earned the Euro NCAP 5-star rating in 2012 and the Euro NCAP Advanced award in 2013 (for FCM system).


  INTELLIGENT FEATURES SUPPORT SAFER DRIVING 

  Forward collision

  Danger of collision

  Forward Collision Mitigation System (FCM)

  Helps prevent a frontal collision or reduce damage if the collision becomes unavoidable. Responds to vehicles and pedestrians via camera and laser radar.

  No vehicle in front

  No vehicle in front

  Your selected speed is maintained even if you remove your foot from the accelerator pedal.

  Adaptipe Cruise Control System (ACC)

  Vehicle in front

  Your selected distance between vehicles is maintained.

  No vehicle in front

  Vehicle in front (slowing/stopping)

  When the vehicle in front slows or stops, ACC slows or stops your vehicle.


  Adaptive Cruise Control System (ACC)

  Maintains a selected distance between your vehicle and the car ahead via radar for greater safety and peace of mind. It reduces driver stress especially during traffic jams on highways.

  Adaptipe Cruise Control System (ACC)

  ACC indication on multi-information display

  Note:
  The detection and control capabilities of FCM and ACC are supplemental only. Please drive safely and never rely solely on these functions while driving. FCM and ACC may not be activated in some situations. Please read the owner’s manual carefully and be aware of these limitations. FCM and ACC operate when a vehicle is in front of your vehicle. FCM is also designed to detect pedestrians, but may not detect them or be activated in some situations. Auto braking is activated for a car ahead when your vehicle is travelling at a speed of approx. 5km/h to 80km/h and for a pedestrian ahead at approx. 5km/h to 65km/h. Since FCM has no function to maintain braking, the brake is released approximately 2 seconds after stopping. To prevent the vehicle from rolling thereafter, the driver may have to hold the brake pedal down. In some cases, FCM may not function if the driver takes actions for accident avoidance through steering or acceleration operation. ACC may not correctly detect the actual situation depending on the type of vehicle in front and its conditions, the weather conditions, and the road conditions. Additionally, the system may be unable to decelerate sufficiently if the vehicle in front applies the brakes suddenly or another vehicle cuts into your path, so your vehicle approaches the front vehicle. If you have any questions, please consult your local Mitsubishi Motors dealer/distributor for details.

  LANE DEPARTURE WARNING (LDW)

  LDW indication on multi-information display

  Automatic high beam

  LDW indication on multi-information display

  Lane Departure Warning (LDW)

  This feature beeps and displays a warning if the vehicle drifts from its lane while the turn signals are not operating.

  Note: Lane Departure Warning is not designed to lessen risks associated with not looking ahead carefully (attention drawn to something on the side, absentmindedness, etc.) or poor visibility caused by bad weather etc. Keep steering your vehicle correctly and drive safely. The system may not be able to detect the lane correctly in some conditions. Please see the owner’s manual for additional information.

  Automatic High Beam

  To increase safety, comfort and driving ease at night, the high beams automatically switch to low beams when vehicles are detected ahead and automatically switch back to low beams so you don’t have to remove your hand from the steering wheel to switch the beams manually.

  BWS BWS

  Blind Spot Warning (BSW)

  This safety feature uses radar sensors in the rear bumper to detect vehicles in your rear blind spots, on the right and left sides. The sensors detect vehicles up to approximately 70m away, depending on the speed of your vehicle. An indicator appears in the combination meter display when BSW is active. When a vehicle is detected, a buzzer sounds (if the turn signals are on) and an indicator blinks in the door mirror on that side.

  Note:
  The detection and control capabilities of Blind Spot Warning (BSW) are supplemental only and do not warn you of vehicles in blind spots in every situation. Please do not rely solely on this system while driving. The blind spot monitor may not operate normally in some cases, depending on traffic, weather, road surface conditions and the presence of obstructions. The buzzer sounds only if the turn signal is activated. Drivers are fully responsible for their own safe driving. The radar wave graphics are used for illustrative purposes only and do not represent the actual sensor application. Please see the owner’s manual for additional information.

  SAFETY ADVANCES SUPPORT CONFIDENT PARKING

  Parking support


  Rear view + Bird's-eye view

  Rear view + Bird's-eye view  Camera positions

  Camera positions

  Multi around monitor

  The views from cameras mounted on the front, rear and sides of the vehicle (including a bird’s-eye view) can be displayed in various combinations to reveal what is in blind spots and help you park more safely.


  Rear Cross Traffic Alert (RCTA) Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

  Engine output control activates:

  • When driving at 0-10km/h (not in N or P position)
  • When obstacle/vehicle is within approx. 4m range
  • When accelerator pedal is pushed hard or abruptly
  • When driver is not turning to avoid obstacle/vehicle

  Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

  An indicator appears in the combination meter display when RCTA is active. If radar sensors in the rear bumper detects an approaching vehicle nearby while reverse gear is engaged, a buzzer sounds and an indicator blinks in both door mirrors.

  Note:
  Do not rely solely on this system, which may not detect all moving vehicles in certain conditions. Drivers are fully responsible for their own safe driving.


  Ultrasonic Misacceleration Mitigation System (UMS)

  To help prevent collisions while parking, a buzzer sounds and a warning displays if front or rear sensors detect a nearby obstacle. Engine output is also controlled if you suddenly accelerate by accident.

  Note:
  The detection and control capabilities of Ultrasonic misacceleration Mitigation System (UMS) are supplemental only and do not prevent misacceleration in every situation. Please drive safely and do not rely solely on this system while driving. To prevent the engine output control provided by UMS from causing an impediment during normal driving in rough-road driving conditions, the system automatically de-activates and indicates UMS OFF in the meter cluster when the FCM function is OFF or the ASC function is OFF. No function completely stops the vehicle via the automatic braking. The vehicle creeps forward even when engine output is regulated. The sensing system may not work for netlike and sharp-edged obstructions that do not sufficiently reflect ultrasonic sound. UMS does not include a function which keeps the vehicle stationary. The driver is responsible for stopping the vehicle by pressing the brake pedal as required by the driving conditions. The ultrasonic sensor wave graphics are for illustrative purposes only and do not represent the actual sensor application. Please see the owner’s manual for additional information.

  SOLID SAFETY MEASURES

  RISE (Reinforced impact safety evolution) body 

  RISE (Reinforced Impact Safety Evolution) body

  Collision safety performance is significantly enhanced by Mitsubishi Motors’ RISE (Reinforced Impact Safety Evolution) body, which efficiently absorbs energy and maintains high cabin integrity in the event of a collision.

  Seven SRS airbags

  7 SRS airbags

  Front airbags, side airbags, curtain airbags and a driver’s knee airbag help protect you and your passengers in the event of a collision.

  Note:
  Airbags are part of a Supplemental Restraint System (SRS). To decrease the risk of injury from a deploying airbag, always wear your seat belt, sit upright in the middle of the seat and do not lean against the door. Always place children 12 and under in the rear seat and use appropriate child restraints. Never place a rear-facing infant restraint in the front seat. Please see the owner’s manual and the instructions provided with your child restraint for additional information.

  Mirror

  Auto dimming rear view mirror

  This mirror automatically reduces glare from the headlights of cars behind you to maintain a clear rear view and support safer driving.

  Hill Start Assist (HSA) 

  Hill Start Assist (HSA)

  When starting on a steep slope, HSA helps prevent you from rolling backwards while you release the brake by maintaining the braking force for up to two seconds until the accelerator is applied.

  Note:
  Hill Start Assist (HSA) is not a substitute for safe driving. Never rely solely on this function while driving on steep roads. Your vehicle may move backwards if the brake pedal is heavily loaded, or if the road is very steep or slippery. This function is not designed to keep the vehicle stopped in place on uphill slopes for more than 2 seconds. Do not rely on this function to maintain a stopped position as an alternative to depressing the brake pedal. Please see the owner’s manual for additional information.

  ABS with EBD

  ABS with EBD

  The OUTLANDER is equipped with large disc brakes at the front and rear for superior stopping performance. To improve safety further, standard equipment includes Anti-lock Braking System (ABS), Electronic Brake-force Distribution (EBD) and Brake Assist. ABS allows you to steer around an obstacle while braking. EBD can vary the amount of braking pressure to each wheel in order to maximise stopping power while maintaining control.  If panic braking is detected by your OUTLANDER'S braking system, indicating that a collision is likely, the Brake Assist System automatically develops maximum braking power.

  Elevated seats 

  Brake Override System

  The Brake Override System gives priority to the brakes over the accelerator, allowing drivers to stop the car with the footbrake even if the accelerator is being pressed and the car is running at full speed.

  *Previous model shown  Electronically controlled 4WD 

  Electronically controlled 4WD

  Electronically controlled 4WD offers incredible traction and stability even in challenging terrain by optimally combining with Active Stability Control (ASC). The Drive Mode Selector lets you easily select the most appropriate drive mode when desired: 4WD ECO mode for maximum economy, 4WD AUTO mode for normal driving conditions, or 4WD LOCK mode for rough terrain.

  e-Assist


  e-Assist

  A new active safety system that uses millimeter-wavelength radar as well as a camera to further increase driving safety and peace of mind.


  LED headlamps with LED daytime running lamps 

  LED headlamps with LED daytime running lamps

  The LED headlamp is integrated with LED Daytime Running Lamps, enhancing safety both day and night. 


  Elevated seats 

  Elevated seats

  The OUTLANDER's elevated seating and superior position offer an extra degree of all-round visibility and driver safety.


  LED headlamps with LED daytime running lamps 

  Speed Limiter

  The speed limiter prevents the vehicle from exceeding the speed you select in most situations. You may need to apply the brakes to prevent the speed from being exceeded when driving downhill. A warning displays and an alarm sounds to alert you if the set speed is exceeded.


  Elevated seats 

  Immobiliser

  The key transmits a unique code that must match the code programmed in order for the engine to start. The engine will not start without an exclusive, authorised key, effectively preventing theft.


 • ПРЕМИУМ КВАЛИТЕТ - ПРЕГЛЕД

   
  Premium quality

  Electric tailgate

  Влезете во новиот OUTLANDER и бидете добредојдени во просторноста. Вниманието на детали откриваат посветеност на дизајнерите на Mitsubishi во креирањето искуство на максимален луксуз за возачот и патниците. На располагање се функционални и атрактивни елементи, почнувајќи од двозонски клима уред и висинско приспособување на седиштето со што се обезбедува задоволство при возењето дури и на долги патишта. Особено корисно за возачот е електричното отворање на петтата врата и бесклучниот систем за работа со возилото. Вистинско уживање при возењето Ве очекува, влезете во новиот OUTLANDER и откријте го.

  Електрична 5-та врата

  Се применува електронски механизам за автоматско отворање и затворање. Операцијата може да се изведе и од возачко седиште користејќи го прекинувачот, така што петтата врата се отвора и затвора едноставно без излегување од возилото.    

   

  ПРОСТОРНА КАБИНА

  Comfortable third row seats


  Удобни трет ред седишта

  Седиштата користат перничиња и пружини за поддршка на патницитеи овозможуваат удобност при патувањето. Исто така може потпирачите на седиштата да се приспособат според 4 позиции.

  Cargo capacity


  Капацитет на товарење

  Должината на просторот за товарење може да се зголеми за 335 милиметри со преклопување нанапред на седиштата и наслонот од вториот ред седишта за да се создаде рамен и длабок простор за товарење. 

  Seat arrangement & third row seats


  Распоредување седишта & трет ред седишта

  На сосема лесен и флексибилен начин може да се постават вториот и третиот ред седишта, со што се постигнува речиси секоја комбинација за пренесување патници и товар. Исто така, може да ги спуштите сите задни седишта, со што добивате еден огромен багажник со рамен под.

  Underfloor storage


  Простор за складирање под подот

  За разлика од предходниот модел, третиот ред седишта не се сместуваат под подот. Ова создава простор за вградување на подна кутија за складирање, со што се зголемува капацитетот на товарење.

  Seat sliding function


  Втор ред лизгачки седишта

  Вториот ред лизгачки седишта овозможуваат лесен пристап до третиот ред седишта. 

  ВНАТРЕШЕН КВАЛИТЕТ

  Premium quality overview

  Премиум внатрешност

  Новиот OUTLANDER нуди зголемена удобност. Преку лесно ракување и различни можности на распоред на седење се прилагодува внатрешноста во однос на бројот на патници и обемот на багаж.  Премиум удобност при седење

  Страничниот дел на наслонот е зголемен со што се нуди поголема практичност. Дополнително, потпирачот за глава е зголемен за 40мм со што е зголемена заштитата од повреди на вратот кај патниците.

  Врвна изолација

  Новиот OUTLANDER вистински е посветен во постигнување на тивка работа на моторот која е предизвикана од вибрации и бучавост. Новиот адаптиран систем на држач на моторот кој е со конструкција на нишало ги прифаќа осцилациите во правец напред/назад, со што значително ги намалува вибрациите и бучавоста. Поголема рафинираност е постигната кај А столбот, како и кај надворешните ретровизори и останатите компоненти кои предизвикуват бучавост од ветар. Како дополнување, инструмент таблата, тепихот на подот и тапацирот на покривот се изработени од нови материјали, со карактеристики кои ја намалуваат бучавоста. Изолацијата од звуци се подобрува и со користење на напреден систем за потпирање и соодветни пневматици.

  Electronically controlled sunroof


  Електронски контролиран сончев покрив

  Електронски контролираниот сончев покрив внесува свеж воздух, овозможувајќи да го почувствувате дел од пејсажот на природата низ кој минувате.

  Premium and glamorous interior


   Премиум внатрешност

  Мека облога налик на вистинска кожа е вградена во предниот дел на инструмент таблата и облогите на вратите. Креирана од луксузни декоративни додатоци, внатрешноста е со премиум изглед, која е единствена кај новиот OUTLANDER.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

  Seat material


   Материјали за седишта

  Новиот OUTLANDER има седишта изработени од високо квалитетни материјали кои се дизајнирани за долг век на експлоатација, чувство на луксуз и вистинска удобност при долги патувања. При избор на атрактивните седишта обложени со кожа, се добива и електрично приспособување и греење на седишта.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               


  Dual-zone automatic air-conditioning


  Двозонски автоматски клима уред

  Новиот OUTLANDER поседува автоматски клима уред кој овозможува независни температурни прилагодувања за возачкото и совозачкото седиште. Температурата во кабината може да се одржи во секое време според изборот на секое лице. 


  Tilt & telescoping steering


  Регулација на висина и длабочина на управувачот

  Висинско и телескопско регулирање на управувачот, овозможува одбирање на соодветна позиција на возење. 

  КВАЛИТЕТ НА НАДВОРЕШНОСТ 

  Wide and stable appearance

  Широк и стабилен изглед

  Изгледот кој зрачи со стабилност и широчина се постигнува преку трапезоидна маска и графика која е преземена од предходниoт Mitsubishi SUV дизајн, додека задниот дел кој е дизајниран со високо поставена графика, создава широк изглед кој зрачи со решителност и грандиозност. 

  Alloy wheels & cover

  Алуминиумски тркала

  Алуминиумските тркала се со премиум квалитет и спортски изглед, но пред се, овозможуваат рамномерно прилепување на различни видови патишта.

 • ИНТЕГРИРАН СИСТЕМ ЗА КОНТРОЛА

  S-AWC (Super all wheel control)


  S-AWC - Супер контрола на погон на 4 тркала

  Овој интегриран систем за контрола обезбедува висок степен на зафаќање на тркалата по подлогата, одлична стабилност и линеарна управливост дури и во предизвикувачки услови, со оптимално комбинирање на системот за активна стабилност - Active Stability Control (ASC), погонот на четири тркала 4WD и системот за контрола на дистрибуција на вртежниот момент - AYC (Active Yaw Control).

  AYC (Active yaw control)


  AYC (Active yaw control)

  Оптимизација на дистрибуција на моќта на предната и задната оска на тркалата, кое се врши со помош на информации добиени од сензори на управувачот, брзина на движење на возилото, сопирањето, како и свртувањето. 


  Active Stability Control (ASC) 

  Контрола за активна стабилност (ASC)

  Активната контрола на стабилноста на Mitsubishi е дизајнирана да го подобри управувањето со OUTLANDER на лизгави патишта. Со обезбедување на стабилност, вградените сензори моментно детектираат и корегираат евентуално надуправливост (која, во одредени ситуации може да предизвика свртување) или недоволна управливост (која го турка возилото до работ на патот при тесни свртувања). Доколку системот детектира странично пролизгување на задното тркало, доаѓа до сопирање на надворешното предно тркало, со цел генерирање сила која ќе помогне во враќањето на возилото на почетната лента. Доколку страничното лизгање на возилото се препознае, системот го сопира внатрешното задно тркало за помогне во враќањето на возилото на коловозната лента.

  НОВИ РАЗВИЕНИ МОТОРИ


   

  ЕЛЕКТРОНСКИ КОНТРОЛИРАН 4WD 

  2.2 DI-D engine 2.0 MIVEC engine
  Electronically controled 4WD 

  2.2 DI-D мотор

  2.2 литарскиот дизел мотор нуди фантастични перформанси и одлична економичност. Испорачува 150кс при 3500врт и 380Nm вртежен момент при 2500врт за 6МТ моделите, или 150кс при 3500врт и 360Nm при 2750врт за 6АТ моделите.

  2.0 MIVEC мотор

  Новиот 2.0 литарски мотор нуди тивка и поефикасна работа со максимална моќност од 150кс при 6000врт и вртежен момент од 195Nm при 4200врт. Намалената тежина постигната преку MIVEC технологијата значајно придонесува за подобрени еколошки перформанси, односно со намалување на тежината на моторот и подобрување на економичноста на потрошувачката на гориво.                                                           


  Погонот на 4 тркала-4WD, кај новиот OUTLANDER, постигнува одлично „прилепување“ на патот и сигурна управливост во сите услови на возење. Контролата поставена на подната конзола Ви овозможува брзо бирање на соодветен возен режим.

  ADVANCED CONTROLS  

     
  Shift paddles Cruise control S-AWC (Super all wheel control)

  INVECS-III CVT

  The engine is mated with an advanced CVT that automatically adjusts in response to changing road and vehicle conditions to deliver smooth, swift acceleration whenever you demand it, as well as outstanding fuel efficiency beyond what conventional automatic transmissions provide. Fully pressing the pedal now generates powerful response with the automatic transmission's step-up shift like exhilariation and reduced engine noise. For manual-like driving pleasure, you can also take advantage of the 6-speed Sports Mode and paddle shifters.

  Paddle shift

  Sporty paddle shifters let you smoothly and electronically shift gears without removing your hand from the stearing wheel.

  Note:
  Paddle shift is available for CVT and AT models only.

  Electric parking brake with brake auto hold

  The parking brake on the floor console is easy to operate via stylish switch. Simply pull the switch up to apply the parking break or push the switch down to release it. While stopping at a stoplight, Brake Auto Holds keeps the vehicle stationary at even if you release your foot from the brake pedal. Pressing the accelerator releases the brakes.


 •  КОРИСНИ ФУНКЦИИ

     
  Adjustable rain sensor
  Hidden washer nozzle
  Keyless operation system

  Прилагодлив сензор за дожд

  Сензорот за дожд автоматски ги активира бришачите на ветробранот кога се детектира влага на стаклото. Сензорот истотака ја мери и достапната светлина и ги вклучува светлата кога тоа е неопходно. Така на пример: светлата реагираат и при преминување во тунел, или кога дневното светло се намали поради невреме. Овие функции прават возењето да е лесно и безбедно во сите услови. 

  Сокриени прскалки

  Прскалките кои предходно беа лоцирани на површината од капакот од моторот, сега се поставени под задниот раб од капакот. 

  KОS - бесклучен систем, со старт/стоп контрола на мотор

  Додека го носите клучот, можете да го притиснете копчето од надворешната страна на вратата или на задната врата за да ги отклучите/заклучите сите врати или притиснете го копчето за моторот во внатрешноста на кабината за да го стартувате моторот. 

  Heated Windscreen

  Греење на ветробранско стакло

  Грејачите овозможуваат чистење на ветробранското стакло од замаглување или замрзнување, со што се постигнува видливоста за многу покусо време во однос на употреба на системот за греење.

  Steering wheel with remote control switches

  Управувач со копчиња за далечинска контрола

  Овие копчиња овозможуваат управување со аудио и навигацискиот систем без да ги тргнете рацете од управувачот. Со притиснување на копчето за повикување на говорни команди од вградениот Bluetooth интерфејс системот, можете да ракувате со надворешни уреди со помош на гласот или да изведете hands-free телефонски разговори.

  USB port & accessory 12V socket

  USB и приклучок за 12V 

  USB приклучокот Ви овозможува да го поврзете Вашиот подвижен медија уред и да уживате во целата Ваша библиотека со премиум квалитет.

  Console bos illumination

  Осветлување на фиока во конзола

    

  LED foot lamps

  LED подно светло

  Осветлувањето во делот на возачот и совозачот функционира доколку вратата е отворена. 

  ЗАБАВА

     
  SD navigation system

  MITSUBISHI Мулти Комуникациски Систем (MMCS)

  Централниот HD екран чувствителен на допир овозможува лесно користење на навигацијата, како и информирации за ECO возење, како што се потрошувачката на енергија и опсегот на возење. Исто така, екранот прикажува поглед од задната камера при движење наназад.


  Clear wide screen

  Широк HD екран

  Прикажува информации во висока резолуција за лесно читање.  3D map view

  Преглед на 3D мапи

  Мапите можат да се гледаат со 3D ознаки.
  Audio system control

  Контрола на аудио системот 

  Различни функции од аудио системот можат да се контролираат преку екранот, кој може да се ракува со допир.

  2 Screen viewing

  Преглед на два екрана

  Два екрани, како навигација и аудио може да биде прикажано во исто време.

  Metre display of guidance points ECO function information

  Приказ на информации за навигација

  На екранот се прикажуваат информации за навигацијата, како што се растојание и насоки.

  Информација за ECO функција

  Се прикажуваат ЕКО резултатот и останатите информации од ЕКО функциите.
  Display audio

  Аудио екран

  Баланс помеѓу едноставен дизајн и различни функционалности е постигнт со користење на голем LCD екран и инструмент панел за работа со функциите.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

  CD/MP3 player

  CD/MP3 уред

  Стандардниот модел овозможува прилагодување на квалитетот на звукот уникатно за OUTLANDER. USB конекторот е лоциран на подната конзола и воедно овозможува полнење на Вашиот дигитален аудио уред додека е поврзан или е вклучен на репродукција.

   

  DAB

  DAB

  Овој приемник Ви овозможува да уживате во чистиот аудио радио пренос. Истотака прима текстуални информации како наслови на песни кои можат да бидат прикажани за Ваше задоволство


  Rockford fosgate premium sound system

  Rockford Fosgate® премиум аудио систем

  Електронски канали и механизми на репродукција на звук на премиум аудио систем е развиен во соработка со Rockford компанијата. Инженерите од двете компании изведоа целосно прилагодување на квалитетот на звукот, со што се добиваат високо квалитетни аудио перформанси.

  3.5cm високотонец со мек свод

  16см полипропиленски конусен звучник

  16см полипропиленски коаксијален двонасочен системски звучник 

  25cm субвуфер

  710W 8 канален DAB засилувач со висока моќ                                                                                                                                                                                                               

  DAB

  Нов Smartphone Link Display Audio

  Вашето патување е побезбедно и интересно Android Auto™ или Apple CarPlay. едноставно поврзете го Вашиот смарт телефон на Smartphone Link Display Audio со помош на USB кабел и имате можност да уживате во разновидните функции.

  Кликенете за повеќе информации

  Colour liquid crystal multi-information display

  Нов Smartphone Link Display Audio (Android Auto) 

  * Само за Android Autо                           

  Кликнете за повеќе информации

  DAB

  Нов Smartphone Link Display Audio (Apple CarPlay)

   

  * Само за Apple CarPlay

  Кликнете за повеќе информации 

  Colour liquid crystal multi-information display

  Колор LCD мулти-информациски екран

  Мулти-информацискиот екран во боја со течни кристали е конструиран за лесна видливост и обезбедува корисни информации за возилото, патувањето и информации за надворешна температура. Со голем, 4.2 екран за подобрена видливост, се овозможува возачот да остане во тек со информациите од системот за ЕКО возење и дополнителен систем за поддршка при возењето